Free Up & Play: Omgaan met stress op het podium


Evenement gegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Workshop

Spreken, musiceren, zingen of dansen voor publiek kan meer stress oproepen dan we willen. ‘Free UP & Play’ gelooft dat het mogelijk is om onbekommerd en vrij op het podium te staan. Iedereen is op elk moment in staat zijn volle potentieel te benutten. Mieke Wouters is ervaringsdeskundige wat stress op het podium betreft en heeft een heel eigen manier ontwikkeld om er mee om te gaan. De methode is geen symptoombestrijding en bestaat niet in het aanleren van technieken of strategieën. Gevoelens als plankenkoorts kun je niet “overwinnen”. Je kan er wel op een doeltreffende manier mee leren omgaan, een manier die gebaseerd is op de intelligentie van ons eigen lichaam. Als je contact maakt met je gevoelens en bewust wordt van de onderliggende behoeftes, hef je blokkades op. Je energie kan weer vrij stromen zodat je vol vertrouwen op het podium staat. Mieke Wouters leert je de stress te hanteren.

Stay & Play

Tijdens deze trainingsdag maak je grondig kennis met het concept “Stay & Play – Free UP & Play”. Je leert de 4 bouwstenen: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. We oefenen deze gezamenlijk en gaan daarna aan de slag met eigen concrete situaties. We doorlopen het stappenplan (met de 4 bouwstenen) waardoor je ervaart hoe bevrijdend het is om in verbinding te zijn met het wezenlijke in jezelf. Dit alles gebeurt met veel zorg in een veilig en sereen kader. In deze workshop wordt niet gezongen, ook niet-zangers zijn van harte welkom!

Mieke Wouters

Mieke Wouters studeerde muziekpedagogie, zang en muziektherapie en zingt meer dan 20 jaar bij het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe. Ze is erkend familiaal en sociaal bemiddelaar en werkt als muziektherapeut in het Bethaniënhuis in Zoersel. Sinds haar kennismaking met “Geweldloze communicatie” van Marshall Rosenberg is ze begeesterd om dit gedachtengoed eigen te maken en uit te dragen. In haar zelfstandige praktijk brengt ze haar passies voor muziek, “Geweldloze Communicatie” en bemiddeling op verschillende manieren samen.

Eén van die projecten is “Omgaan met plankenkoorts”. Mieke is ervaringsdeskundige wat podiumangst betreft en heeft een lange zoektocht achter de rug. Als bij toeval merkte ze dat het proces van zelfempathie (zoals bij “Geweldloze Communicatie”) een veel grotere impact had dan alles wat ze eerder had geprobeerd. In haar enthousiasme om dit te delen met zoveel mogelijk anderen, heeft ze dit unieke aanbod ontwikkeld.

voor informatie en aanmelding: Koorschool Delft

mieke-wouters